DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.

VM3-opleiding

Medio 2018 organiseert DACE weer een VM3-opleiding (advanced 2). Deze 3-daagse opleiding is bedoeld voor ervaren Value Engineers en gericht op het opzetten van complexe strategische VM-trajecten en implementeren van VM in de eigen organisatie.

De training

Deze opleiding is de derde stap in het Europese certificeringstraject volgens de opleidingsnorm Value for Europe (European Governing Board). Na een succesvolle afronding, het voldoen aan de ervaringseisen kan men examen doen voor een PVM-certificaat (Professional in Value Management).

Certificering betekent voor de deelnemers een meer professioneel imago, toegang tot netwerken op dit gebied en betere kansen in projecten waarbij Value Management studies verplicht zijn.

Voor meer informatie over het Value Management groeipad verwijzen wij graag naar de laatste bladzijde van de flyer van de voorgaande opleiding.

De opleiding is grof weg opgedeeld in 3 delen:

  • Het begrip waarde in verschillende organisaties en een bijpassend VM programma
  • Het opzetten van een strategische VM studie met een bijhorende programmaorganisatie
  • Strategische VM tooling

Na dag 1 wordt er van de deelnemers verwacht om op basis van een organisatietypering een VM programma op te zetten. Na dag 2 wordt verwacht dat de deelnemers in teamverband komen tot de opzet van een complexe strategisch Value studie.

Resultaat

Aan het einde van de opleiding hebben de deelnemers inzicht in het opzetten van Value Managementtrajecten in een complexe omgeving en implementeren van VM in een organisatie.

Doelgroep

De training is bedoeld voor Value Engineers en Value Managers die zich verder willen verdiepen in het vakgebied en VM toe willen passen in complexe omgevingen en die VM verder willen implementeren in organisaties.

Startvoorwaarde voor deelname aan deze opleiding is een succesvol afgeronde VM2- opleiding.

Programma

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

9:00

Organisatiestrategie

VM in eigen organisatie

Case: programmeren VM- aanpak

 

KOFFIE

KOFFIE

KOFFIE

 

Organisatiecultuur

Portfolio- en programmamanagement

Tooling strategische FunctieAnalyse

 

LUNCH

LUNCH

LUNCH

 

De Waardeketen

Integratie van VM in (complexe) ontwerpprocessen

Design your own tool

 

THEE

THEE

THEE

 

Stroomlijnen van Waardecreatie processen

VM programma’s

Case: programmeren VM- aanpak

Meer Strategische tooling Wrap-up

17:00

EINDE

EINDE

EINDE

Uw trainers

De opleiding wordt gegeven door de trainers Timme Hendriksen en Koen Schmitz.

Kosten en aanmelding

De Basisopleiding Value Management vindt alleen doorgang bij tenminste 5 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

Tijdens de opleiding wordt gestreefd naar zoveel mogelijk kruisbestuiving tussen deelnemers met verschillende achtergronden en organisaties. Om die reden zijn er maximaal 3 plekken beschikbaar per organisatie. Alleen in het geval er nog plekken beschikbaar zijn, worden meer deelnemers per organisatie geaccepteerd.

VM3-opleiding


VM3-opleiding  

Opleidingsdata 2021: 

De opleiding voor 2021 is geannuleerd.

Flyer

Aanmeldformulier

 

Contact

Bureau DACE
(033 - 247 34 55)
Email

logo-qts_totaal.pnglogo-Sitech-2-kleuren.pngTata-steel_BM_RGB.pngGF_Blue-CMYK-(uncoated).pngHNV_Logo_2spotC.pngeps.logo-Visser-en-smit-hanab.png