DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE contactbijeenkomst 28 september 2017

Datum: 28-sep-2017


Programma

De contactbijeenkomst wordt deze keer verzorgd door SIG 'Cost Engineering Process Industry' (CEPI)  

De cost engineer mag zich bezighouden met de gehele life cycle van de projecten waar hij bij betrokken is. Vanaf de (initiële) kostenramingen, via het onderbouwen van business cases en budgetten tot planning en control activiteiten tijdens de uitvoering. En als het goed is, is de cost engineer ook betrokken bij de afsluiting en evaluatie van het project. Dan wordt de vraag interessant: “hoe goed is onze raming aan het begin van het project eigenlijk geweest?”, en “Hoe kunnen we onze raming voor een volgend project verbeteren?”.

Het zal regelmatig voorkomen dat ramingen achteraf niet overeen blijken te komen met de uiteindelijke realisatie van de projectkosten. Waar zit hem dat nu in? Wat kunnen we leren uit alle data die ons ter beschikking staat? Hoe kunnen we komen tot betere ramingen? Wanneer is een raming eigenlijk goed (genoeg)?

Op de contactbijeenkomst van 28 september aanstaande laat SIG CEPI zien hoe de cost engineer in de praktijk deze problematiek het hoofd kan bieden en welke middelen hij daartoe kan inzetten. Ook schetsen we een theoretisch kader dat antwoord helpt geven op de vraag “wat maakt een raming nu goed (of beter), en wat is goed genoeg?”.


Aanmelden

Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Label_Tebodin_Hor_CMYK.pngYdo-organisatie-adviseurs-logo.pngkliplogo.pngBiodiesel Amsterdam.pngGF_Blue-CMYK-(uncoated).pngTata-steel_BM_RGB.png