DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE contactbijeenkomst 23 november 2017 'Cost Engineer competences en maturity roadmap'

Start: 23-nov-2017
Eind: 28-nov-2017

Hierbij ontvangt u de uitnodiging voor de DACE contactbijeenkomst op 23 november a.s. in ‘De Soester Duinen’ te Soest (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest). 

De contactbijeenkomst wordt deze keer verzorgd door SIG 'Cost Engineering Machinebouw en Maakindustrie' (CEMM) en heeft als thema 'Cost Engineer (CEMM) competences en maturity roadmap'. 

In deze contactbijeenkomst gaat SIG CEMM in op de rol van Cost Engineer als individu en zijn/haar vakbekwaamheid (maturity). Daarna wordt ingezoomd op de vakbekwaamheid van de organisatie om Cost Engineering goed uit te kunnen voeren. Als laatste volgt een presentatie over hoe de groei van de cost engineer of van diens organisatie kan worden ondersteund met kapstokken, instrumenten, opleidingen, coaching etc. De presentaties worden verzorgd door Ronald de Roos (Ydo), Patrick Strating (NTS Mecon) en Ronald Provoost (ASML).

Middels deze onderwerpen hoopt SIG CEMM een betere kijk te krijgen in de rollen van Cost Engineers en de posities hiervan binnen organisaties. 

Het voorprogramma van de middag wordt verzorgd door SIG GWW en gaat over het MYP-Project: internationaal samenwerken aan de verwervingsbegrotingen voor een internationaal samenwerken aan de verwervingsbegrotingen voor een mega- multidisciplinair project, het grootste maritieme industrie maritieme industrie complex in Saoedi-Arabië.

Spreker is Ayad Haba, adviseur kosten- en risicomanagement bij Royal HaskoningDHV.

Toelichting: Voor deze keer eens geen theorie of de uitleg van een systeem maar een greep uit de ‘echte praktijk’! Ayad (en vele RHDHV collega’s) hebben vorig jaar heel hard gewerkt aan dit project en daar veel ervaring opgedaan die we graag met onze vakgenoten delen. Vooral interessant hoe de Cost Engineer hier naast het hardcore ‘werken aan de input voor de begroting’ ook een rol kan vervullen bij het overbruggen van meerdere cultuurkloven en als verbinder kan functioneren tussen engineer, inkoper, quantity surveyor en klant.

Aanvullende project informatie: http://www.saudiaramco.com/en/home/inaugurations/ras-alkhair.html 


Programma

PROGRAMMA

13.45 uur: Voorprogramma SIG GWW
15.00 uur: Welkom door Robert de Vries (vz DACE) 
15.15 uur: Presentatie 'CE Individuele competenties en vakbekwaamheid', door Ronald de Roos (Ydo)
15.45 uur: Presentatie 'CE organisatorische competenties en vakbekwaamheid', door Patrick Strating (NTS Mecon)
16.15 uur: Pauze
16.30 uur: SIG CEMM maturity matrix om  individu en organisatie te ondersteunen', door Ronald Provoost (ASML) 
17.00 uur: Stellingen en discussies (Peter van Sambeek, Vanderlande)
17.30 uur: Afsluiting met aansluitend netwerkborrel


Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Movares_adviseurs_FC.pngkliplogo.pngvicoma_fc.pngIv-Industrie.pngHNV_Logo_2spotC.pnglogoHarsveld_pms282+877.png