DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Leadership for Cost Engineers 2018

Start: 05-nov-2018
Eind: 11-dec-2018

DACE 3-daagse training Leadership for Cost Engineers

Bij DACE wordt veel aandacht besteed aan trainingen die bijdragen aan het verbeteren van technische skills. En dat zal niet veranderen, het is de basis van iedere cost engineer. Uit het netwerk en de trainingen van DACE komt steeds vaker de vraag of de opmerking of er ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling kan worden besteed, de zogenaamde zachte kant van het vakgebied. Voorwaarde om te kunnen excelleren als cost engineer. Hoe kan een cost engineer, in zijn of haar rol, de impact op een project radicaal verhogen? Wilt u groeien in uw rol, dan zult u moeten werken aan uw eigen leiderschapsgedrag. Het slechte nieuws is namelijk dat wat u tot hier heeft gebracht, u niet meer tot daar gaat brengen. Het goede nieuws is dat u niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. In een unieke en zeer praktische training leert u om uw sterktes als cost engineer in te zetten en om te denken en te handelen als een project directeur of opdrachtgever.

De training

Het doel van de training is om praktische leiderschapsideeën en -technieken te leren om cost engineers nog effectiever in hun vak te laten zijn en ze voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière. De training beslaat in totaal drie dagen (2 dagen plus een 1 terugkomdag). Na de 2 dagen training en voor de terugkomdag worden de deelnemers gecoacht op de toepassing van de ideeën uit de training in hun eigen omgeving. Uitgangspunten van de training zijn:

 Relevant voor cost engineers

 Onmiddellijk toepasbaar in de praktijk

 Blijvende verandering van hun eigen leiderschapsmindset

 Menu van ideeën, geen stappenplan Resultaat Tijdens de training leert u:

 Het verschil tussen het werken in uw project, of aan uw project.

 Praktische technieken om alles effectief te kunnen communiceren naar iedereen.

 De twee belangrijkste componenten van leiderschap: visie en connectie

 Hoe u door de "vallei van de dood" heen kunt komen om uw grote doelen te halen

 De beste drie technieken om project executie elke dag weer vloeiend te laten verlopen

 De drie unieke sterktes van cost engineers en hoe deze maximaal te benutten als leider

Doelgroep

Deze 3-daagse training is specifiek bedoeld voor cost engineering professionals die hun leiderschap snel verder willen ontwikkelen om zo alles te halen uit alles wat ze al hebben. Ten behoeve van hercertificering van het CCE diploma levert deze training 2 punten op.

Programma

Het programma is onderverdeeld in 6 blokken en ziet er als volgt uit:

Blok 1: Wie ben je als cost engineer? Typische onderwerpen:  Wat zijn sterktes van een cost engineer?  Hoe zet je deze het beste in?  Hoe bouw je je ‘brand’?

Blok 2: Wat doet een leider?  De twee kenmerken van een leider: Visie en connectie  De 3 bouwstenen van doelen halen: Helderheid, focus en executie  Focus: 80/20 regel  Focus: De vallei van de dood  Executie: de 1% regel van kleine stapjes

Blok 3: Leiderschap in de praktijk: Hoe ondersteun je een projectmanager?  Waardecreatie mindset: Het verschil tussen wat een projectmanager wil en wat hij nodig heeft  De kracht van klantfocus en externe oriëntatie  Het verschil tussen het werken in en het werken aan je project  Hoe zie je en manage je risico’s  Project manager gastspreker o Wat denk je dat hij nodig heeft o Discussie: wat heeft hij daadwerkelijk nodig

Blok 4: Wat zijn de beste processen, systemen en technieken voor cost engineers om als leider waarde toe te voegen  Rolmodellen voor leiders  Situationeel leiderschap  Acceleratie technieken: versimpelen, versnellen, delegeren  Hoe neem je de beste beslissingen?  Hoe overtuig je anderen?  Hoe los je conflicten op?  Praktische technieken voor snelle innovatie

Blok 5: Hoe manage je jezelf als leider  Waarom je interne wereld een perfecte afspiegeling is van je externe wereld  Gastspreker: Praktische technieken voor leiderschap rondom work-life balans

Blok 6: Hoe bouw je nieuw leiderschapsgedrag  Waarom je nooit de nieuwe resultaten krijgt die je wilt van het gedrag waar je van houdt  De psychologie van prestatie  Wat is leiderschapsgedrag om te bouwen op sterktes en zwaktes te compenseren  De 21 dagen techniek om nieuw gedrag aan te leren Na de 2 dagen training en voor de terugkomdag worden de deelnemers gecoacht op de toepassing van de ideeën uit de training in hun eigen omgeving. 

Uw trainers

De training wordt gegeven door Paul Rulkens (High performance expert en boardroom consultant) en Jan-Willem Sanders (Interim manager en coach), beiden partner in QuantumleapMP. De gastsprekers voegen een rijke en relevante praktijkervaring toe aan de training.

Kosten en aanmelding

De kosten voor deelname aan de training Leadership for Cost Engineers bedragen € 2.195,- (excl. BTW) per deelnemer aangesloten bij DACE en € 2.595,- (excl. BTW) voor overige deelnemers. Aan het einde van dag 1 is er een diner. De kosten van eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen. De training Leadership for Cost Engineers vindt alleen doorgang bij tenminste 8 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Tijdens de training wordt gestreefd naar zoveel mogelijk kruisbestuiving tussen deelnemers met verschillende achtergronden en organisaties. Om die reden zijn er maximaal 3 plekken beschikbaar per organisatie. Alleen in het geval er nog plekken beschikbaar zijn, worden meer deelnemers per organisatie geaccepteerd. De vermelde prijzen zijn inclusief studiematerialen. U kunt zich tot 15 oktober 2018 aanmelden via het aanmeldingsformulier.


Terug naar het agenda overzicht

Agenda

FrieslandCampina.pngFIB-industries-FC.pngBN_kleur.pngBRAND_Master Logo_200_Ver.02.epsBiodiesel Amsterdam.pngDukers-en-de-cock-cmyk.png