DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE Webinar 26 november 2020

Datum: 26-nov-2020
 


DACE contactbijeenkomst:

     "Je moet schieten anders kun je niet scoren"
Een middag over toeval, onzekerheid en (het verhogen van) de trefzekerheid van ramingen.


Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor het DACE webinar. Het webinar zal plaatsvinden op 26 november a.s. van 16.00 tot 17.00 uur.

AANMELDEN

Graag ontvangen we van u een e-mail met daarin het e-mailadres waarmee u wilt deelnemen aan het webinar. We sturen u een week voor aanvang van het webinar de link toe waarmee u kunt deelnemen. Dan zullen we tevens aangeven op welke wijze de toegang tot het webinar tot stand kan worden gebracht. Geeft u zich binnen een week van het webinar op dan krijgt u binnen 24 uur de link waarmee u kunt deelnemen. 

PROGRAMMA

  • Opening door Robert de Vries (voorzitter DACE)
  • Presentatie Fedde Tolman (Kiwa KOAC) en Arno Willems (IV-Infra): 'Je moet schieten anders kun je niet scoren'
  • Sluiten van het webinar door Robert de Vries 

Het webinar wordt verzorgd door SIG PRA. Tijdens het programma zullen Fedde Tolman (Kiwa KOAC) en Arno Willems (IV-Infra) ingaan op het verhogen van de trefzekerheid van ramingen voor projecten. Een raming is een uitspraak over een toekomstige situatie. En daarmee is een raming per definitie onzeker. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is over die toekomstige situatie iets zinnigs te zeggen. Soms treffen we doel: de raming wijkt niet al te ver van de werkelijkheid af.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn enkele belangrijke begrippen, het maken van modellen, het verkrijgen van data en de evaluatie van het model en de uitkomsten. Dit alles uiteraard in relatie tot (probabilistische) ramingen. Zij trekken hierbij een parallel met de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. Aangezien het hier ook draait om het zo goed mogelijk omgaan met onzekerheden en toeval (de bal is rond!) om de trefzekerheid zo groot mogelijk te krijgen, blijkt deze parallel verrassend inzichtelijk. 

Ik begroet u graag online op 26 november aanstaande! 

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Sanders
Directeur Stichting DACE

 

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij persoonsgegevens. In onze privacyverklaring informeren wij u over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.

 

 

Stichting DACE
Postbus 1058
3860 BB NIJKERK

T: +31 (0)33 247 34 55
info@dace.nl


Terug naar het agenda overzicht

Agenda

T&T_Logo+Strapline.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngBN_kleur.pngTata-steel_BM_RGB.pngKapp-logo-NW.pngMovares_adviseurs_FC.png