DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Gecanceld DACE Contactbijeenkomst 25 november 2021

Datum: 25-nov-2021

Gecanceld

DACE contactbijeenkomst 25 november 2021:

"Duurzaamheid in relatie tot cost engineering binnen de Machinebouw en Maakindustrie"

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst 'Duurzaamheid in relatie tot cost engineering binnen de Machinebouw en Maakindustrie' op donderdag 25 november a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).  Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de richtlijnen met betrekking tot COVID-19 zorgvuldig worden nageleefd.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de SIG CEMM (Cost Engineering Machinebouw en Maakindustrie). Zij hebben vier sprekers uitgenodigd die in drie presentaties inzoomen op hoe duurzaamheid doorwerkt in de Cost Engineering binnen de Machinebouw en Maakindustrie.

De eerste presentatie "Sustainability in mining" zal gegeven worden door Frank Hendrix en Maurice Gabriel (Weir Minerals). De presentatie gaat over verduurzaming in de mijnbouw aan de hand van het vergruisproces door Weir Minerals produkten. De presentatie gaat in op energieverbruik in de mijnbouw en hoe dit inwerkt op bijvoorbeeld de standaardisatie van HPGR (High Pressure Grinding Rolles) machines, hergebruik van slijtagedelen en lager energieverbruik. De vraag is natuurlijk ook welke uitdaging dit oplevert op voor Weir Cost Engineering: kostprijs versus kwaliteit en duurzaamheid.

Frank Hendrix is sinds 1992 werkzaam binnen Weir Minerals. Na 10 jaar gewerkt te hebben binnen de afdeling Mechanical Engineering bij de hydraulische- en zuigermembraanpompen is hij nu werkzaam bij de afdeling Cost Engineering. De afdeling Cost Engineering behandelt alle produktgroepen binnen Weir Minerals.

Maurice Gabriel is sinds 2010 werkzaam binnen Weir Minerals, als Cost-Engineer. Als Cost-Engineer betrokken bij berekenen van Engineering to order van eerst zuigermembraan pompen en later ook HPGR met alle toebehoren. 

De tweede presentatie "Initiatieven binnen Fokker Engineering met als doel de vliegtuigindustrie en de luchtvaart te verduurzamen" zal gegeven worden door Theo de Graaff (Fokker). De weging of Fokker ‘duurzaam’ is laten we in het midden, ieder denkt verschillend (dat mag natuurlijk) over vliegtuigindustrie en luchtvaart. Maar Fokker kan natuurlijk wel relatief duurzamer worden. Recent is er binnen ons bedrijf een duurzaamheidcampagne gestart om de maakprocessen van de vliegtuigcomponenten te verduurzamen. Fokker is een schakel in de maakindustrie, ketenoptimalisatie is waar we naar kijken. Aviation kent 5 lifecycle fases, marktverkenning, ontwerpen, bouwen, gebruiken en afdanken. In een presentatie tonen we (in vogelvlucht) lopende projecten binnen Fokker engineering met een link naar duurzaamheid. 

Theo de Graaff is sinds 1981 werkzaam bij Fokker. Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van meerdere vliegmachines waaronder de Fokker 100, de Airbus A380 Superjumbo en de Boeing 787 Dreamliner.  In zijn huidige rol is Theo werkzaam als Senior design engineer.

De derde presentatie "Sustainability bij warmtebronnen" zal gegeven worden door Leslie Visser (BDR Thermea). Ook in de fabricage van verwarmingsapparaten is duurzaamheid een zeer actueel vraagstuk. Een logisch aspect is het verduurzamen van de gebruikte componenten en de inrichting van de supply chain t.b.v. de fabricage. Dit heeft direct invloed op het werk van de Thermea (cost) engineer. Maar het product zelf kan ook veranderen, al dan niet onder invloed van regelgeving of via gebruikmaking van andersoortige technologie, bv waterstof. Ook dit geeft de nodige hoofdbrekens en afwegingen bij de ontwikkeling van nieuwe generaties producten.

Leslie Visser is sinds 2008 werkzaam bij Remeha. De eerste 7 jaar als product engineer binnen R&D verantwoordelijk voor de introductie van export producten, varianten. In 2015 de overstap gemaakt naar de Groep, BDR Thermea als Cost Engineer. Als cost engineer ondersteunt hij de verschillende competence centres tijdends NPD projecten en procurement voor fact based negotiation.  

Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een netwerkborrel.

PROGRAMMA

  • 15.00 uur: Opening door Robert de Vries (voorzitter DACE)
  • 15.15 uur: Presentatie "Sustainability in mining" door Frank Hendrix en Maurice Gabriel (Weir Minerals)
  • 15.50 uur: Presentatie "Initiatieven binnen Fokker Engineering met als doel de vliegtuigindustrie en de luchtvaart te verduurzamen" door Theo de Graaff (Fokker)
  • 16.25 uur: Presentatie "Sustainability bij warmtebronnen" door Leslie Visser (BDR Thermea)
  • 16.50 uur: Afrondende vragen
  • 17.00 uur: Sluiting en netwerkborrel. 

De Soester Duinen hanteert Testen voor Toegang; dit houdt in dat u de CoronaCheck app moet kunnen laten scannen, of een negatief testbewijs van max. 24 uur oud kan tonen.
Heeft u verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst. 

We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. U kunt nu, wanneer u ingelogd bent op de website met twee klikken op de knop uw registratie regelen.

Wij begrijpen dat u uw logingegevens wellicht niet paraat heeft. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Heeft u nog geen logingegevens? Vul dan uw emailadres in onder 'DACE kent mij niet' en vul het formulier in. Na verzending zorgt Bureau DACE ervoor dat u wordt geregistreerd voor de DACE contactbijeenkomst op 25 november.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het aanmelden, aarzel dan niet contact op te nemen met Bureau DACE (info@dace.nl). Graag attendeer ik u op de mogelijkheid om met meerdere collega's van uw bedrijf deel te nemen aan de DACE contactbijeenkomst. Stuur deze mail daarom gerust door aan uw collega's. Ook zij kunnen zich via de registratielink inschrijven. 

We begroeten u graag op 25 november aanstaande!  


Terug naar het agenda overzicht

Agenda

FIB-industries-FC.pngDukers-en-de-cock-cmyk.pngkliplogo.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngBN_kleur.pnglogo3262.png