DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE Basisopleiding Value Management I (6 daagse) 2022

Start: 20-apr-2022
Eind: 01-jun-2022

Kick-off: 20 april 2022

17/18 mei 2022

24/25 mei 2022

31 mei/1 juni 20222
Download voor uitgebreide informatie de flyer of vraag deze aan via info@dace.nl.

In april 2019 organiseert DACE in de omgeving van Utrecht de 6-daagse Nederlandstalige basisopleiding Value Management. Deze basisopleiding is de eerste stap in het Europese certificeringstraject volgens de opleidingsnorm Value for Europe (European Governing Board) en heeft tot doel om de deelnemer voor te bereiden op het leiden en uitvoeren van Value Management studies. Voor meer informatie over het Value Management groeipad verwijzen wij graag naar de laatste bladzijde van deze flyer. Om de deelnemer zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk wordt een groot deel van de opleiding besteed aan een case studie om de geleerde theorie direct in de praktijk te oefenen. Na een succesvolle afronding krijgt de deelnemer het DACE BASIS certificaat Value Management. Dit certificaat is, in Nederland, gelijkwaardig aan het Amerikaanse AVS certificaat van SAVE International. Certificering betekent voor de deelnemers een meer professioneel imago, toegang tot netwerken op dit gebied en betere kansen in projecten waarbij Value Management studies verplicht zijn.

Kosten en aanmelding:
De kosten voor deelname aan de Basisopleiding Value Management bedragen €  (excl. BTW) per deelnemer aangesloten bij DACE en €  (excl. BTW) voor overige deelnemers. Op 17, 24 en 31 mei wordt de dag afgesloten met een diner.
De Basisopleiding Value Management vindt alleen doorgang bij tenminste 8 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.


Programma

De Kick-off is op: 20 april 2022, 9.00 - 13.00 uur.
De opleidingsdata zijn: 17/18 mei, 24/25 mei en 31 mei/1 juni.

De opleiding start met een kick-off bijeenkomst (4 uur), waarin de kennismaking, programma overzicht, introductie facilitatie en caseselectie plaatsvindt. Ongeveer 2 weken daarna wordt aangevangen met de daadwerkelijke opleiding. Deze 6 daagse opleiding wordt doorlopen in een tijdsperiode van 3 weken, iedere week twee aaneengesloten dagen.

De inhoud is globaal als volgt:

- 1e week dag 1 en 2: waardebegrip, overview vakgebied VM, geschiedenis, VM stappenplan, Succes case procesindustrie, informatie- en functieanalysefase (theorie en case).
- 2e week dag 3 en 4: reflectie functieanalyse case, selectie functies voor ideegeneratie, creatieve-, evaluatie-, ontwikkelfase (theorie en case), succes case maakindustrie, Elevator Pitch, samenhang met andere methodieken/ technieken.
- 3e week dag 5 en 6: presentatie- en implementatiefase (incl. terugkoppeling case aan andere groepen), lessons learned case, timing en toepassing VM, succes case GWW, valkuilen toepassing VM, implementatie in een organisatie, certificeringroute en activiteiten DACE SIG VM, afsluitende opdracht (gedeeltelijk) en evaluatie cursus.

Rondom en tussen de cursusmomenten dienen (beperkt) enkele huiswerkopdrachten te worden uitgevoerd. De opleiding wordt afgerond met een individuele opdracht, waarvan een deel uitgevoerd wordt binnen de opleiding zelf.

Uw trainers
De opleiding wordt gegeven door de trainers Timme Hendriksen en Koen Schmitz.


Terug naar het agenda overzicht

Agenda

fluor.pngBN_kleur.pnglogo-Sitech-2-kleuren.pngLogo_Windesheim_algemeen_PMS.pngMovares_adviseurs_FC.pngvicoma_fc.png