DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

22 januari 2015: DACE en Witteveen+Bos bijeenkomst Value Management in Gebiedsontwikkeling

Op 22 januari 2015 hielden DACE en Witteveen+Bos de bijeenkomst Value Management in Gebiedsontwikkeling. Daar stond de vraag centraal hoe Value Management kan bijdragen aan gebiedsontwikkeling. De deelnemers aan de bijeenkomst verkenden hoe de systematische en creatieve werkmethode Value Management ideeën kan opleveren voor waardeoptimalisatie in gebiedsontwikkeling aan de hand van de haven- en achterlandontwikkeling van Beira in Mozambique.

Tijdens de bijeenkomst zijn issues, de belangrijkste prestaties en de te optimaliseren functies blootgelegd. Het verbeteren van de leefkwaliteit werd door de deelnemers als hoofddoel benoemd en dat vormt de basis voor de uitwerking van de plannen voor de ontwikkeling van Beira. Daarbij kan de havenontwikkeling van Beira niet los gezien worden van de ontwikkeling van de stad als geheel. Dit betekent een gepaste verdeling van revenuen tussen de betrokken stakeholders in het gebied. Op deze wijze worden de gebiedsfuncties in balans gebracht met elkaar.

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Verslag DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019 - Best Value en Vested: nieuwe procurement trends

Best Value en Vested: nieuwe procurement trends De tweede contactbijeenkomst van 2019...

Lees verder >>

3-daagse DACE awareness Value Management opleiding najaar 2019

“Laat uw project of product beter renderen” “Borgt de aansluiting bij...

Lees verder >>

DACE cursus Essenties van Project Cost Control 2019

Wilt u uw kennis en inzicht in Cost Control vergroten? Meld u dan nu aan voor onze...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Kapp-logo-NW.pngRdlogo27012013_3.pngkliplogo.pngFIB-industries-FC.pnglogoHarsveld_pms282+877.pngVMI-GROUP-logo-PMS355.png