DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

22 januari 2015: DACE en Witteveen+Bos bijeenkomst Value Management in Gebiedsontwikkeling

Op 22 januari 2015 hielden DACE en Witteveen+Bos de bijeenkomst Value Management in Gebiedsontwikkeling. Daar stond de vraag centraal hoe Value Management kan bijdragen aan gebiedsontwikkeling. De deelnemers aan de bijeenkomst verkenden hoe de systematische en creatieve werkmethode Value Management ideeën kan opleveren voor waardeoptimalisatie in gebiedsontwikkeling aan de hand van de haven- en achterlandontwikkeling van Beira in Mozambique.

Tijdens de bijeenkomst zijn issues, de belangrijkste prestaties en de te optimaliseren functies blootgelegd. Het verbeteren van de leefkwaliteit werd door de deelnemers als hoofddoel benoemd en dat vormt de basis voor de uitwerking van de plannen voor de ontwikkeling van Beira. Daarbij kan de havenontwikkeling van Beira niet los gezien worden van de ontwikkeling van de stad als geheel. Dit betekent een gepaste verdeling van revenuen tussen de betrokken stakeholders in het gebied. Op deze wijze worden de gebiedsfuncties in balans gebracht met elkaar.

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Uitnodiging gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019: 'Vested outsourcing en Best Value Procurement'

Hierbij nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6...

Lees verder >>

Verslag DACE Contactbijeenkomst 14 maart 2019 - Contract Management

De eerste contactbijeenkomst van 2019 stond in het teken van de oprichting van de SIG Contract...

Lees verder >>

DACE Jaarverslag 2018

2018 was weer een actief jaar voor het DACE netwerk. Een netwerk dat bestaat dankzij de pro deo...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Movares_adviseurs_FC.pngRHDHV_WS+D_CMYK.pngGF_Blue-CMYK-(uncoated).pngT&T_Logo+Strapline.pngKH_Engineering_PMS.pngBRAND_Master Logo_200_Ver.02.eps