DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Bestuurswissel bij DACE

Timme Hendriksen CVS, PVM, TVM (ProRail, ValueFM,) heeft in april afscheid genomen van zijn bestuurstaken binnen DACE.
 
In oktober 2009 trad Timme toe tot het bestuur van DACE en werd hij voorzitter van Special Interest Group (SIG) Value Management.
Met zijn enthousiasme en passie voor het vak heeft Timme vanuit SIG VM het vakgebied verder ontwikkeld en een stabiele VM community opgebouwd.
Zo heeft hij diverse zeer druk bezochte DACE contactbijeenkomsten en congressen georganiseerd. Naast de inmiddels bekende formule van de informele SIG VM bijeenkomsten bij bedrijven en organisaties, heeft hij ook vele VM gerelateerde thema bijeenkomsten en kruisbestuivingsessies met andere SIG’s georganiseerd. Samen met Koen Schmitz (Prorail) heeft Timme het Nederlandse VM certificeringstraject opgezet (Basisopleiding, Advanced 1+2).
 
Als bestuurslid heeft Timme zich ingezet voor de positie van VM binnen DACE, heeft hij de VM community gemobiliseerd om te publiceren in het vakblad COSTandVALUE en heeft hij een grote rol gespeeld in de transformatie van “Dutch Association of Cost Engineers” naar “DACE Cost and Value”.
 
Anand Ramdien (RWS) neemt het stokje van Timme over in het DACE bestuur en als SIG VM voorzitter.
Overigens zal Timme betrokken blijven bij DACE als trainer bij alle DACE VM opleidingen en actief blijven participeren binnen de SIG VM.

Namens het bestuur van DACE willen we Timme bedanken voor zijn enthousiasme en inspirerende inzet. 

Vanwege de enorme betekenis voor de ontwikkeling en promotie van het vakgebied, Heeft Timme op 4 juni de zg. “Timme Hendriksen Value Management bokaal” van DACE/SIG VM ontvangen. Deze wisselbeker zal elke 2 jaar aan een Value Manager worden uitgereikt, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Uitnodiging gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019: 'Vested outsourcing en Best Value Procurement'

Hierbij nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6...

Lees verder >>

Verslag DACE Contactbijeenkomst 14 maart 2019 - Contract Management

De eerste contactbijeenkomst van 2019 stond in het teken van de oprichting van de SIG Contract...

Lees verder >>

DACE Jaarverslag 2018

2018 was weer een actief jaar voor het DACE netwerk. Een netwerk dat bestaat dankzij de pro deo...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
kliplogo.pngLogo-Van-Hattum-en-Blankevoort.pngT&T_Logo+Strapline.pngHNV_Logo_2spotC.pngBRAND_Master Logo_200_Ver.02.epsFrieslandCampina.png