DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE contactbijeenkomst 'Digitalization of Engineering in the Future'

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst 'Digitalization of Engineering in the Future' op 16 maart a.s. in ‘De Soester Duinen’ te Soest (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).

Special Interest Group 'DACE Young Professionals' verzorgt de eerste contactbijeenkomst van DACE in 2017.

 

De contactbijeenkomst wordt afgetrapt met een voorprogramma georganiseerd door Young DACE. Tijdens het voorprogramma gaan de deelnemers aan de slag in de vorm van 'speeddates'. Hierbij worden jong en oud zoveel mogelijk aan elkaar gekoppeld en stellen zij elkaar vragen over wisselende onderwerpen zoals persoonlijke ontwikkeling, valkuilen en dat waar ze trots op zijn. 

Tot 1970 tekenden ingenieurs hun ideeën met potlood en papier. Sindsdien heeft de ingenieurswereld meerdere ingrijpende veranderingen gezien: van papier naar geautomatiseerde 2D-tekeningen naar 3D-tekeningen. Waar staan we nu? En waar gaan we we heen in de toekomst, en welke andere technieken staan nog meer voor de deur? En wie heeft er niet gehoord van big data? Sla een willekeurig techniekblad open en je komt het tegen. Maar wat is het nou precies? En hoe passen we big data toe in de procesindustrie en in de grond-, weg- en waterbouw? En wat kunnen we van elkaar leren op dit gebied? De contactbijeenkomst staat in het teken van deze vragen.

Menno de Jonge (1961) is opgeleid als Civiel ingenieur (HBO Tilburg) en Bouwkundig ingenieur (TU Eindhoven) en sinds 1 oktober 2016 is hij aangesteld als Director Digital Construction bij Koninklijke BAM Groep. De Koninklijke BAM Groep is volop bezig met de transitie naar de volledige digitalisering van haar bouwprocessen en zal zichzelf positioneren als een leider in Digital Construction. In de presentatie wordt ingegaan op de Digital Construction visie; de rol en praktijkvoorbeelden van Digital Construction in onze processen en de inzet van Virtual Reality en Augmented Reality hierin.

Maarten Zanen, teamleider data-analyse bij Arcadis, zijn presentatie gaat nader in op hoe asset analytics data en doelmatige besluiten met elkaar zijn te verbinden. Ontdek, onder meer, hoe een voorspellend model voor rail storingen gebruikt kan worden om het preventief onderhoudsproces te optimaliseren.

Karel Horn, Directeur Technologie bij Royal Friesland Campina (RFC) zal een presentatie geven over de zoektocht van RFC hoe big data en digitale technieken gebruikt kunnen worden om de productieprocessen te verbeteren en de link met consumenten hechter te maken. Hierbij wordt nader ingegaan op een voorbeeld uit het productieproces van het kaas en de kindervoedingmarkt in China.

PROGRAMMA

13.45 uur: Speeddate: engineering ideas of the future
15:15 uur: Menno de Jonge (BAM) - over de Digital Construction visie
15.45 uur: Menno Zanen (Arcadis) - over de ontwikkelingen van het gebruik van big data in de GWW
16.15 uur: Karel Horn (FrieslandCampina) -  over Big Data in de Procesindustrie
16.45 uur: Korte paneldiscussie
17.00 uur: Sluiting en netwerkborrel 

AANMELDEN

In verband met de reservering stellen wij het op prijs dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt

We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. U kunt nu, wanneer u ingelogd bent op de website met twee klikken op de knop uw registratie regelen. Klik hier.

Wij begrijpen dat u uw logingegevens wellicht niet paraat heeft. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Heeft u nog geen logingegevens? Vul dan uw emailadres in onder 'DACE kent mij niet' en vul het formulier in. Na verzending zorgt Bureau DACE ervoor dat u wordt geregistreerd voor de DACE contactbijeenkomst op 16 maart.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het aanmelden, aarzel dan niet contact op te nemen met Bureau DACE (info@dace.nl). Graag attendeer ik u op de mogelijkheid om met meerdere collega's van uw bedrijf deel te nemen aan de DACE contactbijeenkomst. Stuur deze mail daarom gerust door aan uw collega's. Ook zij kunnen zich via de registratielink inschrijven. 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Levensduurkosten, de voordelen van deze methode

We zeggen graag dat we goed doordacht ontwerpen en toekomstbestendige gebouwen realiseren....

Lees verder >>

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
RHDHV_WS+D_CMYK.pnglogoHarsveld_pms282+877.pngvicoma_fc.pngT&T_Logo+Strapline.pngHNV_Logo_2spotC.pngrws_logo.png