DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

DACE contactbijeenkomst 1 oktober a.s.: "Je moet schieten anders kun je niet scoren"

Een middag over toeval, onzekerheid en (het verhogen van) de trefzekerheid van ramingen.

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst op 1 oktober a.s. in ‘De Soester Duinen’ te Soest (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest). 

De meeting wordt ‘live’ gehouden in Soest. We willen graag benadrukken dat alle maatregelen zijn genomen, naast de standaard die we als DACE nastreven, om te voldoen aan de RIVM richtlijnen en procedures met betrekking tot COVID-19. Daardoor is er helaas wel een beperking op het maximaal aantal deelnemers. 

De contactbijeenkomst wordt deze keer verzorgd door SIG PRA. 

Tijdens het hoofdprogramma zullen Fedde Tolman (Kiwa KOAC) en Arno Willems (IV-Infra) afwisselend en op interactieve wijze ingaan op het verhogen van de trefzekerheid van ramingen voor projecten. Een raming is een uitspraak over een toekomstige situatie. En daarmee is een raming per definitie onzeker. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is over die toekomstige situatie iets zinnigs te zeggen. Soms treffen we doel: de raming wijkt niet al te ver van de werkelijkheid af. 

De onderwerpen die aan de orde komen zijn enkele belangrijke begrippen, het maken van modellen, het verkrijgen van data en de evaluatie van het model en de uitkomsten. Dit alles uiteraard in relatie tot (probabilistische) ramingen. We trekken hierbij een parallel met de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. Aangezien het hier ook draait om het zo goed mogelijk omgaan met onzekerheden en toeval (de bal is rond!) om de trefzekerheid zo groot mogelijk te krijgen, blijkt deze parallel verrassend inzichtelijk. 

In het voorprogramma zullen Fedde Tolman (Kiwa KOAC) en Arno Willems (IV-Infra) enige technieken introduceren die belangrijk zijn bij probabilistische risicoanalyses. Hierbij wordt tevens dieper ingegaan op onderwerpen die in het hoofdprogramma slechts globaal aan de orde komen. Het voorprogramma is bedoeld zowel voor de meer ingewijden en ter voorbereiding op het hoofdprogramma, om dit (nog) beter te doorgronden.

PROGRAMMA

13:45 uur -
 Voorprogramma: "Bal- en looptechniek, operationele vaardigheden"
15:00 uur -
 Start hoofdprogramma, opening door Robert de Vries (voorzitter DACE)
15:15 uur - "Je moet schieten anders kun je niet scoren", een middag over toeval, onzekerheid en (het verhogen van) de trefzekerheid van ramingen
15:45 uur - Pauze
16:00 uur - Vervolg "Je moet schieten anders kun je niet scoren"
16:45 uur -
 "Vragen en discussie"
17:00 uur - Sluiting en netwerkborrel 

AANMELDEN

In verband met de reservering stellen wij het op prijs wanneer u zich zo snel mogelijk aanmeldt

We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. U kunt nu, wanneer u ingelogd bent op de website met twee klikken op de knop uw registratie regelen. Klik hier

Wij begrijpen dat u uw logingegevens wellicht niet paraat heeft. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Heeft u nog geen logingegevens? Vul dan uw emailadres in onder 'DACE kent mij niet' en vul het formulier in. Na verzending zorgt Bureau DACE ervoor dat u wordt geregistreerd voor de DACE contactbijeenkomst op 1 oktober.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het aanmelden, aarzel dan niet contact op te nemen met Bureau DACE (info@dace.nl). Graag attendeer ik u op de mogelijkheid om met meerdere collega's van uw bedrijf deel te nemen aan de DACE contactbijeenkomst. Stuur deze mail daarom gerust door aan uw collega's. Ook zij kunnen zich via de registratielink inschrijven. 

Ik begroet u graag op 1 oktober aanstaande! 

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Sanders
Directeur Stichting DACE

Terug naar het overzicht

Nieuws

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>

Project Controls Expo Virtual 16 - 19 November 2020

A Project Controls Expo Virtual will be organized from 16 to 19 November 2020 in...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
eps.logo-Visser-en-smit-hanab.pngRHDHV_WS+D_CMYK.pngCOFELYFabricom_73mm_RGB-Bi-Plain.pngBN_kleur.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngKH_Engineering_PMS.png