DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Eerste Face-to-face cursusblok van CCE Course in Houten!

Van 14 tot en met 16 februari 2017 is een groep van 19 studenten voor het eerst bij elkaar gekomen in Houten voor de start van de opleiding Certified Cost Engineer (CCE). Na een kennismakingsactiviteit en algemene introductie door Edward Rademaker en Andy van Dijck, kregen de studenten op de eerste dag les van Marc Draijer op het gebied van presenteren en rapporteren. Marcel Pieters (MPPL) ging met de studenten op de tweede dag de diepte in voor het vak ‘Scheduling’. En op de derde dag hebben Boudewijn Smolders en Marc Nieuwenhuis de Case Study toegelicht, vertelde Witek ten Hove (HAN) over Applied Statistics, en gaf Robert de Vries een gastlezing over het vakgebied van de Cost Engineer.

 

In totaal zullen er in het komende jaar nog vijf van deze 3-daagse face-to-face cursusblokken zijn voor deze groep. Naast de face-to-face cursusblokken hebben de studenten ook toegang tot een online leeromgeving (Shareboard).

Aan de lancering van deze totaal vernieuwde CCE Course is een lange voorbereiding vooraf gegaan, waarbij het gehele curriculum 

opnieuw is bekeken (nu engelstalig), en waar DACE samen met gespecialiseerde partners een groot deel van het lesprogramma heeft herzien. Voor de vakken Project Management, Cost Estimating, Scheduling en Cost Management & Control zijn we langdurige samen-werkingen aangegaan met nationale en internationale partners. De nieuwe opzet en het programma sluiten hopelijk nu nog beter aan bij de behoeften van de Cost Engineer in de huidige markt.

Edward Rademaker - Technical Coordinator DACE-CCE-Course

 

 

Onderstaand een sfeerimpressie van het eerste face to face blok.

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

ICEC World Congress 2018

The Australian Institute of Quantity Surveyors (AIQS) is proud to host the...

Lees verder >>

Boot Camp Value Management op 18 april 2018

Het Nederlands Instituut voor de Bouw organiseert het “Beheer en onderhoud infrastructuur...

Lees verder >>

DACE jaarverslag 2017 beschikbaar

  DACE heeft als doelstelling het ontwikkelen en overdragen van kennis over de...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Dukers-en-de-cock-cmyk.pngBN_kleur.pngLogo-Van-Hattum-en-Blankevoort.pngBRAND_Master Logo_200_Ver.02.epsfluor.pngTata-steel_BM_RGB.png