DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Kruisbestuiving SIG CEMM en SIG VM

Hein de Jong en Johan van Hien presenteerden een verslag en de uitkomsten van de workshop Value Management, die zij bij Hendriks Coffee Comfort hebben uitgevoerd. In de presentatie (klik hier om te downloaden) kwamen niet alleen de achtergrond aan de orde, maar ook een greep uit de vele resultaten. Daarbij is dit verslag gefocust op verbeteringen in het productontwerp, maar in de workshop kwamen ook meerdere resultaten naar voren over de waardepropositie van dit bedrijf, de marketing. Daar viel kennelijk ook nog een en ander aan te verbeteren.

De sessie heeft 2 dagen gevergd, met 10 mensen, afkomstig uit sales, inkoop, techneuten, cost engineers en value engineers. De eerste stap (informatie fase) duurde 0,5 dag. Dit leek aanvankelijk lang, maar bleek achteraf wel zeer nuttig te zijn geweest. In totaal zijn er circa 250 ideeën gegenereerd, die vervolgens zijn gewaardeerd en geprioriteerd. Alleen al op de deur van de koffie automaat was hiermee een besparing van 53% op de kosten mogelijk. Een opmerkelijke uitspraak naar aanleiding van de vraag ”wanneer doe je nou zo een sessie?” was wel: voor een deel van de mensen (m.n. de makers) ben je te vroeg, voor een ander deel (marketeers, ontwerpers) te laat.

  

Terug naar het overzicht

Nieuws

Uitnodiging gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019: 'Vested outsourcing en Best Value Procurement'

Hierbij nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6...

Lees verder >>

Verslag DACE Contactbijeenkomst 14 maart 2019 - Contract Management

De eerste contactbijeenkomst van 2019 stond in het teken van de oprichting van de SIG Contract...

Lees verder >>

DACE Jaarverslag 2018

2018 was weer een actief jaar voor het DACE netwerk. Een netwerk dat bestaat dankzij de pro deo...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
logo3262.pngkliplogo.pngGeurts otrmn.GIFbronswerk_logo_payoff_rgb_72dpi_v2.pngeps.logo-Visser-en-smit-hanab.pngHNV_Logo_2spotC.png