DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

NVBK oproep deelname SIG BIM

In de afgelopen jaren heeft de NVBK (Nederlandse Vereniging Bouwkostendeskundigen) een aantal netwerkbijeenkomsten rond BIM georganiseerd. Veel leden volgen de ontwikkelingen rond dit onderwerp met grote belangstelling. Ook de uitkomst van de poll op de website laat zien dat binnen onze achterban veel animo voor dit onderwerp bestaat. Bijna de helft van alle respondenten heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het onderwerp ‘BIM en Kosten’.
 
Het bestuur van de NVBK is daarom voornemens een Special Interest Group (SIG) te starten. Een SIG is een werkgroep waarin professionals actief met een gezamenlijk geformuleerd doel aan de slag gaan, om kennis rondom een onderwerp binnen het vakgebied van de bouwkostendeskundige te delen en te ontwikkelen. De SIG is een tijdelijke projectgroep.  
 
Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben zich al vijf leden aangemeld. Om een SIG BIM te kunnen starten hebben we nog ruimte voor ongeveer 10 deelnemers, daarom deze uitnodiging, ook aan DACE deelnemers, om aan de SIG BIM deel te nemen. Ben je bezig of wil je je bezig houden met BIM in combinatie met bouwkosten, meld je dan aan voor de NVBK SIG BIM! Dit kan door te reageren naar de NVBK via e-mail. Indien je interesse hebt om de NVBK SIG BIM voor te zitten of mee te helpen organiseren, dan vernemen wij dit ook graag per e-mail.
 
We zijn erg benieuwd naar je reactie.

NVBK Secretariaat

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Uitnodiging gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019: 'Vested outsourcing en Best Value Procurement'

Hierbij nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6...

Lees verder >>

Verslag DACE Contactbijeenkomst 14 maart 2019 - Contract Management

De eerste contactbijeenkomst van 2019 stond in het teken van de oprichting van de SIG Contract...

Lees verder >>

DACE Jaarverslag 2018

2018 was weer een actief jaar voor het DACE netwerk. Een netwerk dat bestaat dankzij de pro deo...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Logo-Van-Hattum-en-Blankevoort.pnglogo-qts_totaal.pngCOFELYFabricom_73mm_RGB-Bi-Plain.pnglogo3262.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngRHDHV_WS+D_CMYK.png