DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Opleiding "Ontwikkelen van kostenmodellen en kengetallen"

Hoe maakt u uw begrotingen? Vooral "bottom-up" of bent u toe aan een slimme en snelle "top-down" benadering?
Grijp dan uw kans om via DACE deel te nemen aan de opleiding

"Ontwikkelen van kostenmodellen en kengetallen"

die vanaf 18 mei 2017 start bij Ydo organisatie-adviseurs. DACE deelnemers ontvangen 20% korting op de opleidingskosten.
Een goede basiskennis van kostprijs-calculatie is een vereiste voor deelname aan deze opleiding.

Doel
Deze (interactieve) opleiding van 2x4 dagdelen stelt Cost Engineers en calculatoren in staat om betere ramingen, begrotingen, kengetallen en budgetopstellingen te maken, door de toepassing van geavanceerde hulpmiddelen en technieken voor de berekening van kostprijzen. In bepaalde sectoren wordt dat ook wel “parametrisch  calculeren” genoemd. In deze opleiding wordt uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van (parametrische) kostenmodellen (CER) of kengetallen voor begroten en calculeren en op de rol die deze kostenmodellen spelen voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Bestemd voor
Deze opleiding is bestemd voor medewerkers Cost-Engineering en anderen, die kennis willen verwerven op het gebied van geavanceerde calculatiesystemen voor het ontwikkelen van (parametrische) kostenmodellen en kengetallen. Gezien de aanpak is deze opleiding geschikt voor allerlei branches, waar kostprijs voorspellingen gemaakt moeten worden van de nieuwbouw en het onderhoud van complexe installaties, machines, producten en bouwwerken, zoals scheeps- machine- en apparatenbouw, procesindustrie of farmaceutische industrie.

Onderwerpen
Aan bod komen o.a.
   - het ontwikkelen van kostenmodellen of kengetallen voor producten en bedrijfsprocessen op basis van voor- of nacalculaties en
statistische technieken
    (parametrisch calculeren)
  - het identificeren van de kostprijsbepalende parameters
  - evaluatie van nacalculaties
  - objectieve betrouwbaarheid en nauwkeurigheid door de toepassing van statistiek
  - multiple regressieanalyse

In deze opleiding is ook lesmateriaal opgenomen van de module Parametric Estimating van de laatste DACE post HBO opleiding Cost Engineering aan de HAN.

Opleidingsdata
De eerstvolgende opleiding met open inschrijving vindt plaats vanaf 18 mei 2017. 

In totaal is de omvang acht dagdelen, waarvan 4 dagdelen cursorisch (verdeeld over vier weken), gevolgd door 4 praktijksessies van een halve dag verdeeld over een periode van acht weken.

Locatie
De opleiding vindt in principe plaats in Heteren. In overleg met de deelnemers kan daarvan worden afgeweken.
 
Aantal deelnemers
Het maximale aantal deelnemers per opleiding is 12 personen.

Kosten
De reguliere prijs is €1.850,- p.p. en exclusief BTW. Als u zich via DACE inschrijft, facturen wij dit bedrag minus de 20% korting, dus €1.480,- p.p. en ex BTW.
 
Inschrijven
DACE deelnemers ("leden") krijgen een korting van 20% van Ydo als zij zich via Bureau DACE aanmelden tot  4 mei. Door bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en te retourneren naar: info@dace.nl kunt u zich aanmelden*. 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Levensduurkosten, de voordelen van deze methode

We zeggen graag dat we goed doordacht ontwerpen en toekomstbestendige gebouwen realiseren....

Lees verder >>

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Kapp-logo-NW.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngstork_logo_CMYK_7693C.pngCOFELYFabricom_73mm_RGB-Bi-Plain.pngLogo_Windesheim_algemeen_PMS.pnglogo-qts_totaal.png