DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

SIG PA is op zoek naar nieuwe leden

Iedereen die betrokken is bij het maken van kostenramingen, kent het dilemma: stellen we een detailbegroting op of kiezen we voor toepassen van analogie. Een keuze welke mede bepaald wordt door de beschikbare tijd, gegevens en de gewenste nauwkeurigheid. Parametrische Analyse biedt een alternatieve oplossing voor boven gesteld dilemma!

Bij het ramen van complexe vragen kun je goed gebruik maken van kostengegevens van eerdere projecten. Een parametrisch analyse levert een snelle raming in een fase van het project waarin gedetailleerde gegevens nog niet beschikbaar zijn. In een parametrisch kostenmodel wordt de statistische relatie tussen kosten uit het verleden (historische data) en één of meer fysische grootheden bepaald. Zo ontstaat op wiskundige basis een best- fit op je project.

Jaarlijks worden er een viertal bijeenkomsten georganiseerd op locatie bij één van de deelnemers. In deze bijeenkomst wordt één case behandeld. De ter beschikking gestelde historische data van projecten wordt in kleine groepjes geanalyseerd en genormaliseerd met als doel een betrouwbare kosten relatie te vinden. De resultaten van deze analyse worden gepresenteerd aan de eigenaar van de case en/of gepubliceerd in een artikel.

De Special Interest Group Parametrische Analyse van DACE stelt zich ten doel de introductie en de technieken welke ten grondslag liggen te ondersteunen. Door het creëren van een netwerk van gebruikers, specialisten en geïnteresseerden kan kennis worden overgedragen, ervaringen worden uitgewisseld en instrumenten en methodieken worden uitgediept. Daarnaast wil SIG PA advies ontwikkelen over hoe parametrische analyse in alle sectoren van de industrie geïmplementeerd kan worden.

SIG PA is op zoek naar nieuwe leden, die de SIG willen komen versterken.

Aanmelden voor SIG PA kan via info@dace.nl

Mocht u nog aanvullende informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met: reneberghuijs@gmail.com, j.pachocki@gmail.com, marcel.smit@tno.nl of info@dace.nl.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Levensduurkosten, de voordelen van deze methode

We zeggen graag dat we goed doordacht ontwerpen en toekomstbestendige gebouwen realiseren....

Lees verder >>

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Logo_Windesheim_algemeen_PMS.pngIv-Industrie.pngKH_Engineering_PMS.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngYdo-organisatie-adviseurs-logo.pngT&T_Logo+Strapline.png