DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Special Interest Group ‘Young Professionals’: Onderhandelen

Onderhandelen is een vaardigheid die in de vakgebieden van Cost&Value Engineering regelmatig van pas komt. Of het nu gaat om de onderhandeling over een contract of over de taakverdeling binnen een project. Maar hoe doe je dit nou? Hoe haal je het beste resultaat uit de onderhandeling? En wat is de beste strategie? Uiteindelijk gaat het bij onderhandelen om tegengestelde belangen, waar beide partijen tot een resultaat moeten komen waar zij zich in kunnen vinden.

Om beter voor de dag te komen tijdens dit soort onderhandelingen is er op 20 oktober 2016 een DACE YP sessie georganiseerd met Ton Bakker van BC&C. Hierin werd onder andere ingegaan op welke onderhandelingsstijlen en technieken er zijn, hoe beïnvloed je de machtsbalans tijdens een onderhandeling en hoe creëer je een constructief gespreksklimaat terwijl je blijft opkomen voor je eigen belangen. Deze en talloze andere zaken zijn aan bod gekomen tijdens de interactieve onderhandelingstraining met Ton Bakker. Ton heeft veel ervaring op het gebied van onderhandelen en nam uitgebreid de tijd om zaken waar wij als jonge professionals tijdens onderhandelingen tegenaanlopen door te nemen. Zo kon de theorie mooi aangevuld worden met praktijkvoorbeelden, waarbij vooral gezocht werd naar oplossingen. Al met al een gezellige dag, je komt immers leeftijdsgenoten tegen in hetzelfde vakgebied, maar bovenal was het ook een zeer leerzame middag. En voor ons als jonge Cost&Value Engineers een mooie gelegenheid om aan onze “soft skills” te werken.

Wil jij ook deelnemen aan SIG YP sessies? Meld je dan aan bij DACE YP (info@dace.nl).

Arjan Bogerd CCE

Terug naar het overzicht

Nieuws

Levensduurkosten, de voordelen van deze methode

We zeggen graag dat we goed doordacht ontwerpen en toekomstbestendige gebouwen realiseren....

Lees verder >>

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
vicoma_fc.pngLogo_Windesheim_algemeen_PMS.pngfluor.pngFrieslandCampina.pngIv-Industrie.pngRHDHV_WS+D_CMYK.png