DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Themabijeenkomst bij Rijkswaterstaat (RWS): “VE voor Vervanging en Renovatie projecten”

"Value Engineering heeft mijn renovatieproject een enorme boost gegeven richting een efficiënte oplossing met groot draagvlak.” Melanie Nissink, projectmanager Suurhoffbrug bij RWS, vertelde tijdens de bijeenkomst dat haar project veel baat heeft gehad bij het toepassen van VE.

In Nederland wordt VE nog voornamelijk toegepast bij nieuwe aanlegprojecten. Maar kan VE ook toegevoegde waarde hebben bij Vervanging en Renovatieprojecten (V&R)? Dat was de centrale vraag bij deze themabijeenkomst in het LEF Future Centrum van RWS. Bij V&R projecten moet namelijk de ‘winkel open blijven’, zijn de normen altijd zwaarder dan toen en er moet doorgaans (nog) meer functionaliteit bij. Renovatie of vervanging van een asset is daardoor een ingewikkeld en tijdrovend proces met nogal eens strijdige belangen!

In de afgelopen jaren zijn bij RWS ervaringen opgedaan met VE bij V&R projecten. Doel van deze themabijeenkomst was om die ervaringen te delen en deelnemers te laten ontdekken hoe VE kan helpen bij hun eigen V&R projecten.

Met ruim 70 deelnemers van o.a. RWS, ProRail, diverse gemeenten, NS, Nuon, Ingenieursbureaus en aannemers, was het een geslaagde bijeenkomst. De SIG VM was goed vertegenwoordigd door 8 deelnemers uit de SIG.

Meer informatie over deze bijeenkomst kan worden ingewonnen bij de organisatoren: anand.ramdien@rws.nl, ruud.loeve@arcadis.com en gido.vanderlinde@ganto.nl

Terug naar het overzicht

Nieuws

Levensduurkosten, de voordelen van deze methode

We zeggen graag dat we goed doordacht ontwerpen en toekomstbestendige gebouwen realiseren....

Lees verder >>

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
fluor.pngYdo-organisatie-adviseurs-logo.pngFrieslandCampina.pngKapp-logo-NW.pngBRAND_Master Logo_200_Ver.02.epsMovares_adviseurs_FC.png