DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

Uitnodiging gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst 6 juni 2019: 'Vested outsourcing en Best Value Procurement'

Hierbij nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6 juni a.s. in ‘De Soester Duinen’ te Soest (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest). 

De contactbijeenkomst wordt deze keer verzorgd door SIG High Complexity Buildings 

In het voorprogramma zullen Erik Schulte Fischedick (Witteveen + Bos) en Maurice Kardas (RHDHV) een presentatie geven over 3-D printen met beton. Aan de hand van diverse projecten laat Witteveen + Bos de ontwikkelingen op het gebied van betonprinten zien. De eerste onderzoeksresultaten naar betonconstructies zijn veelbelovend: bij 3-D betonprinten is minder bouwmateriaal nodig en geen bekisting. Dit betekent minder gebruik van schaarse grondstoffen, minder afval en minder CO2 uitstoot. Door te digitaliseren kan er sneller en beter worden gebouwd, met een grotere vormvrijheid. Uiteindelijk zal het hele bouwproces op grote schaal gaan veranderen. 

Daarna zullen Gerard Filé (RHDHV) en Maurice Kardas (RHDHV) een presentatie verzorgen over Vezel versterkt Kunststof. Sinds begin deze eeuw wordt Vezel versterkt Kunstof (VVK) toegepast in de infrastructuur. In deze presentatie willen we ingaan op de achtergrond van VVK (wat is VVK en welke verschillende soorten kennen we), de huidige situatie (wat zijn de mogelijkheden, CO2 footprint) en de toekomst (robotisering).

In het plenaire programma zal Wiebe Witteveen (Best Value Group) spreken.

De afgelopen jaren heeft de Best Value aanpak (“BVP” of “BV”) zijn intrede gedaan in het Nederlandse inkooplandschap. Recent kiezen opdrachtgevers ook vaker voor relationele contracten waarbij naast de prestatie ook de relatie centraal staat, omdat zij zich realiseren dat een veranderende omgeving vraagt om een flexibel contract. Een bekroonde methode voor relationele contracten is Vested Outsourcing . Schiphol heeft bijvoorbeeld bij de Main Contracts (prestatiecontracten voor het onderhouden van de assets) gekozen voor een combinatie van Best Value en de principes van Vested Outsourcing. Ook Stedin heeft voor een langlopend IT-contract voor cloud transformatie gekozen voor deze combinatie.

Vested en BV hebben veel uitgangspunten gemeen. Beiden richten zich op de deskundigheid van de leverancier, beiden denken in termen van win-win en beiden vinden waarde belangrijker dan “prijs”. BV en Vested verschillen echter ook in hun focus, toepassing, methodiek en zakelijke behoeften. In deze lezing gaat Wiebe Witteveen in op enkele case studies waarin Best Value en Vested zijn toegepast. Ook licht Wiebe vanuit zijn adviespraktijk de overeenkomsten en verschillen tussen Vested en Best Value toe. 

Wiebe Witteveen is partner van de Best Value Group. BVG is in Nederland een koploper op het gebied van Vested en de Best Value aanpak en is partner van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) voor zowel Best Value als Vested. Wiebe beschikt over een Best Value A+ certificaat en is gecertificeerd als Vested Deal Architect en is lid van de Nederlandse Best Value certification board. 

PROGRAMMA

13.30 uur: Voorprogramma: presentatie '3-D printen met beton' door Erik Schulte Fischedick (Witteveen + Bos) en Maurice Kardas (RHDHV) en presentatie 'Vezel versterkt Kunststof' door Gerard Filé en Maurice Kardas (beiden RHDHV)
15.00 uur: Welkom, door Robert de Vries (vz DACE) en Frank Michielen (vz NVBK)
15.15 uur: Presentatie 'Best Value aanpak' door Wiebe Witteveen (Best Value Group)
17.00 uur: Sluiting en netwerkborrel   

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst. 

We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. U kunt nu, wanneer u ingelogd bent op de website met twee klikken op de knop uw registratie regelen. Klik hier.

Wij begrijpen dat u uw logingegevens wellicht niet paraat heeft. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Heeft u nog geen logingegevens? Vul dan uw emailadres in onder 'DACE kent mij niet' en vul het formulier in. Na verzending zorgt Bureau DACE ervoor dat u wordt geregistreerd voor de DACE/NVBK contactbijeenkomst op 6 juni.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het aanmelden, aarzel dan niet contact op te nemen met Bureau DACE (info@dace.nl). Graag attendeer ik u op de mogelijkheid om met meerdere collega's van uw bedrijf deel te nemen aan de DACE contactbijeenkomst. Stuur deze mail daarom gerust door aan uw collega's. Ook zij kunnen zich via de registratielink inschrijven. 

Ik begroet u graag op 6 juni aanstaande! 

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Sanders
Directeur Stichting DACE

Terug naar het overzicht

Nieuws

SAVE International 2020 VIRTUAL Conference

SAVE International Value Summit is elk jaar een evenement voor de internationale community van...

Lees verder >>

ICEC World Congress - Call for Abstracts

Researchers and industry practitioners are invited to submit abstracts for industry and...

Lees verder >>

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties

De wereld heeft te maken met een pandemie met grote gevolgen. Vanwege de huidige situatie staan...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
Kapp-logo-NW.pngLabel_Tebodin_Hor_CMYK.pngTata-steel_BM_RGB.pngGF_Blue-CMYK-(uncoated).pngLogo-Van-Hattum-en-Blankevoort.pnglogo_AWL_final.png