DACE is een onafhankelijk stichting met als missie de constante ontwikkeling van de vakgebieden Cost Engineering en Value Management door de gehele keten heen binnen de procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw (GWW) en machinebouw & maakindustrie in Nederland.

VIEWonVALUE achter het nieuws - graag jouw reactie op de stelling


Het komende magazine van VIEWonVALUE staat in het teken van “prijsbepaling”. In de rubriek Achter het Nieuws geven mensen uit het werkveld in het kort hun reactie op een recent nieuwsitem over cost en value engineering. Dit zijn persoonlijke reacties en geven niet noodzakelijk het officiële standpunt weer van hun werkgever of van DACE.

Een recessie: wordt het crisis of geeft het ruimte voor bloei?
In april kopte het EIB: “Derde bouwcrisis in twaalf jaar tijd” De stikstofproblematiek was nog niet geheel bezworen en toen laaide de Corona pandemie op. Het CBS heeft over het eerste kwartaal een krimp van de economie gemeten van 1,2 %. Statistieken die duiden op een verwachte recessie. In welke sector en in welk land gaat dit het meeste effect hebben? Export en reizen nemen af. Consumentenvertrouwen daalt maar, de vraag naar woningen en daarmee de woningwaarde blijft stijgen. Het producentenvertrouwen is na een forse dip aan het begin van de corona crisis wel enigszins hersteld, maar nog steeds negatief. Wat doet dit met de investeringen? Daling van de verkoopprijs door afname van de vraag kan voordelen opleveren voor afnemers, maar hoe ontwikkeld de kostprijs zich.  En dan nog de mentale verandering gaan we anders aan kijken tegen de wereld, het klimaat en onze manier van werken en reizen. Genoeg facetten om ook een positieve draai te geven aan verandering.

Wat is jouw oplossing de crisis te ontlopen of als voordeel in te zetten? Ga je het in de kosten zoeken (reductie of afstoten) of in de opbrengsten (verhogen verkoopprijs, andere markten zoeken). Deel het met ons in de komende VoV.

Wat is View On Value (VOV)
VIEWonVALUE is een informatief, promotioneel vaktijdschrift dat kennis en ervaring uit wil wisselen, inzicht wil bevorderen en belangstelling wil kweken voor het vakgebied van cost- en value engineers. Het vakblad richt zich naast professionals in de werkgebieden ook op het management in deze werkgebieden. VIEWonVALUE wordt uitgegeven door DACE.
Zie www.dace.nl voor eerdere uitgaven van VOV.
VOV wordt gedrukt in een oplage van 850 exemplaren en verspreid onder leden van DACE en management van opdrachtgevers in de Procesindustrie en Machinebouw & Maakindustrie en de Grond Weg en Waterbouw.

Aanleverspecificaties
1. Een korte reactie van 1 of 2 alinea’s 100-200 woorden
2. Tekst in Word 
3. Afbeeldingen als losse bestanden

Planning
Deadline aanleveren kopij 15 juli
Stuur uw reactie naar de redactie: info@bouwscoop.nl

Terug naar het overzicht

Nieuws

Verslag DACE webinar: ''Je moet schieten anders kun je niet scoren''

Je moet schieten anders kun je niet scoren Door de coronacrisis kon de normale...

Lees verder >>

Klankbordleden gezocht voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen

SIG HCB zoekt klankbordleden voor levensduurkosten van toekomstbestendige gebouwen. U kunt...

Lees verder >>

Project Controls Expo Virtual 16 - 19 November 2020

A Project Controls Expo Virtual will be organized from 16 to 19 November 2020 in...

Lees verder >>
Naar het nieuwsoverzicht
vicoma_fc.pnglogoHarsveld_pms282+877.pngLogo_Windesheim_algemeen_PMS.pngCOFELYFabricom_73mm_RGB-Bi-Plain.pngGrontmij-Logo-EPS-(highres-print).pngCostengineering-Logo.png