Uitnodiging DACE Contactbijeenkomst 'Wat is een eerlijke risicoverdeling voor inflatiecompensatie?'

Uitnodiging DACE Contactbijeenkomst 'Wat is een eerlijke risicoverdeling voor inflatiecompensatie?'

1 september 2022 om 15:49 door Communicatie DACE 0 reacties

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst 'Wat is een eerlijke risicoverdeling voor inflatiecompensatie' op donderdag 29 september a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest). 

uitnodiging DACE

DACE contactbijeenkomst "Wat is een eerlijke risicoverdeling voor inflatiecompensatie"

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst 'Wat is een eerlijke risicoverdeling voor inflatiecompensatie' op donderdag 29 september a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).

Het is lang geleden dat we in Europa, maar ook daarbuiten, met inflaties zijn geconfronteerd zoals dat op dit moment het geval is. De impact hiervan op lange termijn contracten en op projecten is groot. Daarom heeft DACE drie sprekers uitgenodigd om de impact van inflatie vanuit verschillende oogpunten te belichten. Robert de Vries (Stork), Remco van der Hoeven (Van Hattum en Blankevoort) en André Bijl-Weisz (Provincie Noord Holland) delen hun inzichten hierover graag met u.

Eerste presentatie: Inflation Risk in Long Term Contracts. Hoe wordt omgegaan met inflatierisico in langetermijncontracten? Het antwoord is vaak een indexeringsclausule, maar wat houdt zo'n clausule in en hoe realistisch en eerlijk zijn dergelijke clausules? Een praktische kijk op het onderwerp.

Robert de Vries: Voorzitter van DACE, opgeleid als weg- en waterbouwer (NL) en Quantity Surveyor (UK) en in het dagelijks leven werkzaam bij Stork als Contract Manager.

Tweede presentatie: Predictability of cost escalation in infrastructural projects. Hoe nuttig zijn indices bij het voorspellen van kostenescalaties? Met de huidige prijsschommelingen raakt dit de actualiteit. We onderzochten de nauwkeurigheid en waarschijnlijkheid van voorspellingen door gebruik te maken van indices in een case study. Welke conclusies kunnen we hieruit trekken?

Remco van der Hoeven: Kostendeskundige en Manager Cost Engineering bij Van Hattum en Blankevoort (een VolkerWessels onderneming actief in de civiele bouw). Ruime ervaring in kostprijscalculaties en risicomanagement van infrastructurele projecten vanuit de aannemerij. Lid van de SIG PRA.

André Bijl-Weisz: Kostendeskundige en coördinator kostenteam bij de Provincie Noord-Holland. Aandachtsgebieden zijn wegen/kunstwerken/oevers/natuurontwikkeling en focus op kwantificering van risico's. Docent voor de KODI (Kostendeskundige Infra) aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Lid van de SIG PRA.

Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een netwerkborrel.

Programma 15:00-17:00 uur
15:00: Opening DACE voorzitter Robert de Vries
15:15: Presentatie 'Inflation Risk in Long Term Contracts', Robert de Vries
16:00-16:05 korte break
16:05: Presentatie 'Predictability of cost escalation in infrastructural projects', door Remco van der Hoeven en André Bijl-Weisz
16:50: Afrondende vragen
17:00: Sluiting en netwerkborrel

U kunt zich door middel van een e-mail nu al opgeven voor deze activiteit. Dat helpt ons om de bijeenkomst te organiseren.

We zien er naar uit om u te mogen begroeten bij de DACE contactbijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Sanders
Directeur Stichting DACE

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten