Uitnodiging: DACE themabijeenkomst SIG VM: 'Interactie-methodieken' 3 juli 2018

Uitnodiging: DACE themabijeenkomst SIG VM: 'Interactie-methodieken' 3 juli 2018

23 april 2018 om 12:12 door Communicatie DACE 0 reacties

Om communicatie in samenwerkingen te optimaliseren gebruiken steeds meer organisaties methodieken waar interactieve bijeenkomsten deel van uit maken. 

IMG_3081Er bestaat dan ook een enorme hoeveelheid van deze methodieken om projectteams en organisaties te ondersteunen om slimmer, sneller en efficiënter te werken en te besluiten. Wanneer komt welke methodiek nu het meest tot zijn recht? Wat leren we van elkaars methodiek? Hoe kunnen methodieken samenwerken met elkaar om communicatie te optimaliseren?

Op 3 juli 2018 bij Witteveen+Bos te Den Haag organiseert SIG Value Management van DACE de themabijeenkomst ‘Beter inzetten en benutten van interactie-methodieken’.

In deze bijeenkomst worden raakvlakken verkend tussen Ontwerpend onderzoek, Value Management, Agile, LEAN, risicomanagement, teambuilding, groepsmediation, teamontwikkeling en vele andere interactie-methodieken. Tijdens de bijeenkomst wordt in een (project)proces door specialisten van de verschillende methodieken die aanwezig zijn, aangegeven wanneer hun metho-diek echt tot zijn recht komt. Aan de hand van actuele praktijkcasussen, bijvoorbeeld het besluit-vormingsproces met meerdere stakeholders in het kader van energietransitie, of meerdere partijen die samenwerken bij een complex ontwerp- en bouwproject in de vorm van het grootste gemaal van Europa. Buiten voorgenoemde- zijn ook andere suggesties van harte welkom.

Projectmanagers, projectleiders, rollen die vaak opdrachtgever van de toegepaste methodiek in het proces zijn, krijgen zo meer inzicht welke methodieken wanneer het beste kan worden toegepast. Specialisten in de methodieken kunnen op zoek gaan naar input en output relaties of zelfs samen-werking van verschillende methodieken om zo een nieuwe werkwijze voor het totale projectproces in beeld te krijgen.

Het belooft een interactieve middag te worden waarbij projectmanagers en projectleiders hun eigen uitdagingen mee kunnen nemen die aan een diverse groep van specialisten voorgelegd kan worden.

PROGRAMMA
14:30 uur Inloop
15:00 uur Welkom
Pitch “Ik zie een nieuwe toekomst.” door Thera de Kramer (Voorzitter SIG VM DACE).
Interactief in groepen op al dan niet fictieve casussen. Terugkoppeling vanuit de groepen.
18:00 uur netwerkborrel

Datum: 3 juli 2018
Tijd: 14.30 tot 18.00
Locatie: Witteveen+Bos te Den Haag

AANMELDEN
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen. Graag in de mail aangeven:

Facilitator: als …………(rol in organisatie) ben een specialist in ……………….(methodiek).
Geen facilitator: als ……………….(rol in organisatie) heb ik behoefte aan ……………….(behoefte) in …………..(proces).

Wij begroeten u graag op 3 juli 2018 aanstaande!

Met vriendelijke groeten,

Thera de Kramer & Ingrid Bolier, SIG VM 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten