DACE contactbijeenkomst 21 november: "De impact van Scope changes in projecten"

DACE contactbijeenkomst 21 november: "De impact van Scope changes in projecten"

29 oktober 2019 om 12:43 door Communicatie DACE 0 reacties

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst op 21 november a.s. in ‘De Soester Duinen’ te Soest (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).

De contactbijeenkomst wordt deze keer verzorgd door SIG CEPI. 
DACESoesterDuinenseptember2019064Tijdens het hoofdprogramma zullen André van Berkel (SPIE Nederland) en Elmer Sachteleben (Cost Engineering Consultancy) ingaan op de impact en het managen van scope changes tijdens projecten. Op welke wijze kun je de impact van scope changes op projecten in kaart brengen en tevens beperken?

De eerste presentatie in het hoofdprogramma zal worden gegeven door André van Berkel (Spie Nederland), met als titel “Inefficiëntie ten gevolge van scope wijzigingen”. 

Scope wijzigingen veroorzaken inefficiëntie bij de uitvoering van een project. Deze inefficiëntie heeft dan weer verstoring en vertragingsschade als gevolg. Hoe kunnen we deze inefficiëntie begroten en wat zijn de gevolgen van de maatregelen om een eventuele vertraging in te halen? Tijdens de presentatie zullen enkele rekenmodellen getoond worden om deze schades te kwantificeren.

Elmer Sachteleben (CEC) zal de tweede presentatie verzorgen met als titel “Verbeter change management met field change tracking". 

Gedegen change management helpt in het minimaliseren van de impact van changes en afhandeling ervan. Hiertoe is het belangrijk de oorzaken en type changes te begrijpen. Hoe houden we tijdens de uitvoering goede controle op het budget en verliezen we het momentum van de planning niet? Om hier beter inzicht in te krijgen, zoomen we in op field change tracking.

Tijdens het voorprogramma zullen Ko des Bouvrie en Bas Druijf (CEC) een presentatie geven over "Turnarounds in de procesindustrie: wat is het en wat kunnen andere industrieën ervan leren?" 

Turnarounds zijn grootschalige projecten, waarbij een hele fabriek wordt stilgelegd om veel onderhoud tegelijkertijd uit te kunnen voeren. In een zeer korte tijd wordt rond de klok gewerkt om zo snel mogelijk de fabriek weer online te hebben. Elke dag vertraging kan miljoenen euro’s kosten. Hierbij lichten we de principes van Total Cost Management toe, van scope management, via begroten naar cost control en uiteindelijk benchmarking om de loop te kunnen sluiten.

PROGRAMMA

13:45 uur - Voorprogramma: "Turnarounds in de procesindustrie: wat is het en wat kunnen andere industrieën ervan leren?", door Ko des Bouvrie en Bas Druijf (CEC)

15:00 uur - Start hoofdprogramma, opening door Robert de Vries (voorzitter DACE)

15:15 uur - Presentatie Andre van Berkel (SPIE Nederland): “Inefficiëntie ten gevolge van scope wijzigingen” 

15:45 uur - Pauze 

16:00 uur - Presentatie Elmer Sachteleben (CEC): “Verbeter change management met field change tracking".

16.30 uur - Stellingen en discussie

17:05 uur - Sluiting en netwerkborrel
 

AANMELDEN

In verband met de reservering stellen wij het op prijs wanneer u zich zo snel mogelijk aanmeldt

We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. U kunt nu, wanneer u ingelogd bent op de website met twee klikken op de knop uw registratie regelen. Klik hier.

Wij begrijpen dat u uw logingegevens wellicht niet paraat heeft. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Heeft u nog geen logingegevens? Vul dan uw emailadres in onder 'DACE kent mij niet' en vul het formulier in. Na verzending zorgt Bureau DACE ervoor dat u wordt geregistreerd voor de DACE contactbijeenkomst op 26 september.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het aanmelden, aarzel dan niet contact op te nemen met Bureau DACE (info@dace.nl). Graag attendeer ik u op de mogelijkheid om met meerdere collega's van uw bedrijf deel te nemen aan de DACE contactbijeenkomst. Stuur deze mail daarom gerust door aan uw collega's. Ook zij kunnen zich via de registratielink inschrijven. 

Ik begroet u graag op 21 november aanstaande! 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten