DACE contactbijeenkomst 22 juni a.s.: "Samen de volgende stap zetten"

DACE contactbijeenkomst 22 juni a.s.: "Samen de volgende stap zetten"

17 mei 2023 om 09:53 door Communicatie DACE 0 reacties

       DACE Contactbij 17-5

                                 “Samen de volgende stap zetten”

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst:
“Samen de volgende stap zetten” op donderdag 22 juni a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest). Dit keer is er ook weer het GWW vooruurtje “A27 KP-Eemnes - aansluiting 36 Zeewolde”.

SIG Value Management organiseert deze keer de contactbijeenkomst. Alleen kan niemand groeien in zijn professie. Je moet het samen doen. Hoe kun je mensen betrekken om samen de volgende stap te kunnen zetten? Thera de Kramer en Fokke de Vries zullen hier via twee presentaties en een gesprek met de deelnemers dieper op ingaan.

Eerste presentatie: “Wat is Value Engineering en wat is Value Management”
De eerste presentatie wordt gegeven door Fokke de Vries, aangevuld door Thera de Kramer. Waarde, value, staat centraal. Ook Engineering en Management wordt genoemd. Wat is het in de kern en wat draagt het bij?

Tweede presentatie: “Value Engineering op een Rioolwaterzuiverings-installatie”
De tweede presentatie wordt gegeven voor Thera de Kramer aangevuld door Fokke de Vries. Rioolwaterzuiveren doet we sinds 3500 voor Christus en dit kan op vele manieren. Processen worden ingezet de verschillende vervuiling in het water eruit te halen. Value Engineering is toegepast op het ontwerp en realisatie van een nieuwe installatie.

Fokke de Vries is Bedrijfs Econoom, CCE certified, lid van de SIG VM. Na zijn afstuderen, zes jaar als Docent bij de HEAO in Groningen. Daarna is hij betrokken bij industriële – en Oil & Gas projecten vanuit Siemens, Tebodin en McDermott. Vanaf 2020 werkzaam bij Arcadis-DPS in Leiden in de estimating en project controls, procurement en contracting voor farmacie projecten. Met speciale focus op risico’s en kosten. Wat zijn de ontwikkelingen, waar gaan we naar toe met het project en wat gaat dat kosten?

Thera de Kramer is Value Manager, voorzitter van de SIG Value Management, directeur en consultant bij AddendoValue B.V., het adviesbureau in Value- en Kostenmanagement. Als zelfstandig procesbegeleider ondersteunt ze teams bij het systematisch in kaart brengen en verbeteren van waarde in projecten, producten en processen. Dit doet ze bij opdrachtgevers, aannemers en ingenieurs. Zo is Thera als Value Engineer onder andere betrokken geweest bij het Circulaire Economisch Viaduct, Drainagelaag Park op Gaasperdammertunnel en Strategie Grootonderhoud Kijfhoek.

Gesprek: “Hoe betrek je degene die verantwoordelijk zijn voor de operatie op tijd bij het onderwerp?”
Mensen betrekken bij je werk en in workshops is een uitdaging. Vooral in de vroege fase van projecten waar Value Engineering en Value Management worden ingezet. Waarde bestaat voor de helft uit kosten. De Cost Engineer ontbreekt geregeld in de vroege fase van een project. Hoe kunnen we hem eerder betrokken krijgen? Kosten bestaan uit CAPEX en OPEX. De Assetmanager, deskundige op het gebied van onderhoud, is lang niet altijd actief betrokken bij het project. Op welke manier kan kennis op het gebied van onderhoud/operatie vroegtijdiger bij ontwerp betrokken worden?

Met stellingen willen we in groepen in gesprek gaan om te zoeken naar oplossingen.

Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een netwerkborrel.

GWW vooruurtje “A27 KP-Eemnes - aansluiting 36 Zeewolde” door Sander Zondervan, senior adviseur Ruimtelijke Strategieën, Antea Group en Sander Steenbergen, senior adviseur Cost Engineering Infra, Antea Group.

Hoe krijg je een vroegtijdig betrouwbare kostenraming voor infrastructureel project? Presentatie van een praktijk voorbeeld over het afvangen van grote risico's en het zorgen voor draagvlak van de stakeholders bij de gekozen scope (meest kansrijke oplossingsrichting) voordat startbeslissing wordt genomen (MIRT).

Programma 13:45-17:00 uur

13:45: GWW vooruurtje: A27 KP-Eemnes - aansluiting 36 Zeewolde
15:00: Opening DACE voorzitter Robert de Vries (en lancering DACE Price Booklet 36th edition)
15:15: Presentatie
“Wat is Value Engineering en wat is Value Management” door Fokke de Vries (DPS Group) en Thera de Kramer (AddendoValue)
15:45: Presentatie “Value Engineering op Rioolwaterzuiveringsinstallatie” door Thera de Kramer (AddendoValue) en Fokke de Vries (DPS Group)
16:15: Korte break
16.20: Gesprek: “Hoe betrek je degene die verantwoordelijk zijn voor de operatie op tijd bij het onderwerp?”
17:00: Sluiting en netwerkborrel

U kunt zich door middel van een e-mail nu al opgeven voor deze activiteit. Dat helpt ons om de bijeenkomst te organiseren.

We zien er naar uit om u te mogen begroeten bij de DACE contactbijeenkomst.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten