Uitnodiging DACE Contactbijeenkomst 7 maart: “Levensduurkosten, als je echt wilt weten hoe het zit!"

Uitnodiging DACE Contactbijeenkomst 7 maart: “Levensduurkosten, als je echt wilt weten hoe het zit!"

31 januari 2024 om 10:28 door Communicatie DACE 0 reacties

dace uitnodining

“LEVENSDUURKOSTEN, ALS JE ECHT WILT WETEN HOE HET ZIT!”

Beste deelnemer,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de gezamenlijke DACE/NVBK contactbijeenkomst: “Levensduurkosten, als je echt wilt weten hoe het zit!” op donderdag 7 maart a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).

SIG HCB organiseert deze keer de contactbijeenkomst. Welkom bij deze inspirerende bijeenkomst, waarbij de SIG HCB boeiende sprekers van gerenommeerde bedrijven heeft uitgenodigd die delen hoe de zij aankijken tegen levensduurkosten. Dit is zeker interessant voor andere sectoren dan de bouwsector omdat is er aandacht voor innovaties en nieuwe economie. Ook komt het hele stappenplan van hoe je levensduurkosten berekent uitgebreid aan bod.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst presenteren leden van SIG HCB de eindpublicatie "Levensduurkosten". Deze publicatie biedt een praktische handleiding voor het berekenen van levensduurkosten. Daarnaast zijn twee sprekers uitgenodigd voor een verdieping van het onderwerp. Daarnaast zullen sprekers van de SIG HCB (zie progamma) zorgen voor een verdieping van het onderwerp.

De tweede presentatie wordt gegeven door Jim Teunizen (Alba Concepts). Door niet alleen te kijken naar de initiële bouw- en investeringskosten, maar door ook nieuwe circulaire financiële waarden te introduceren in de businesscase worden “circulaire” projecten wel haalbaar voor gemeenten, woningcorporaties en beleggers. Het wat en hoe wordt besproken in deze lezing.

Jim Teunizen is opgeleid als ingenieur aan de TU Eindhoven en heeft vervolgens een ontwerpers- en rechtenopleiding gevolgd. Als founding partner van Alba Concepts staat hij aan de wieg van de ontwikkeling van de Building Circularity Index, kort de BCI. Hét meetinstrument in de huidige bouw- en vastgoedmarkt om CO2-, milieu- en circulariteitsimpact te meten. Zijn inzet op het gebied van duurzaamheid heeft de afgelopen jaren geresulteerd in meerdere top 10 plaatsen in de ABN AMRO Duurzame50.

De derde presentatie wordt gehouden door de DGBC. Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. DGBC ontwikkelt en beheert BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

De spreker namens DGBC gaat in op de volgende vier thema’s:

  • CO2-reductie (Paris Proof)
  • Circulariteit
  • Klimaatadaptatie
  • Gezondheid

Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een netwerkborrel.

Programma 15.00-17.00 uur

15.00: Opening DACE voorzitter Robert de Vries
15.15: Presentatie eindpublicatie "Levensduurkosten" door leden Bernd Karstenberg, Gerard van Dijk, Erik Weldring, Frank Michielen, Djordy van Laar en Marc Hengstmangers 
15.30: Presentatie "Het meten en waarderen van CO2-, mileu- en circulariteitsimpact in de businesscase" door Jim Teunizen
16.00: Presentatie Dutch Green Building Council (DGBC)
16.30: Plenaire discussie
17.00: Sluiting en netwerkborrel

U kunt zich door middel van een e-mail nu al opgeven voor deze activiteit. Dat helpt ons om de bijeenkomst te organiseren.

We zien er naar uit om u te mogen begroeten bij de DACE contactbijeenkomst.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten