DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.

VM3-opleiding

VM3-opleiding

VM3-opleiding

Ook dit jaar organiseert DACE weer een VM3-opleiding. Deze 3-daagse opleiding is bedoeld voor ervaren Value Engineers en gericht op het opzetten van complexe strategische VM-trajecten en implementeren van VM in de eigen organisatie.

De training

Deze opleiding is de derde stap in het Europese certificeringstraject volgens de opleidingsnorm Value for Europe (European Governing Board). Na een succesvolle afronding, het voldoen aan de ervaringseisen kan men examen doen voor een PVM-certificaat (Professional in Value Management).

Certificering betekent voor de deelnemers een meer professioneel imago, toegang tot netwerken op dit gebied en betere kansen in projecten waarbij Value Management studies verplicht zijn.

Voor meer informatie over het Value Management groeipad verwijzen wij graag naar de laatste bladzijde van onze flyer.

De opleiding is grof weg opgedeeld in 3 delen:

  • Het begrip waarde in verschillende organisaties en een bijpassend VM programma
  • Het opzetten van een strategische VM studie met een bijhorende programmaorganisatie
  • Strategische VM tooling

Na dag 1 wordt er van de deelnemers verwacht om op basis van een organisatietypering een VM programma op te zetten. Na dag 2 wordt verwacht dat de deelnemers in teamverband komen tot de opzet van een complexe strategisch Value studie.

Resultaat

Aan het einde van de opleiding hebben de deelnemers inzicht in het opzetten van Value Managementtrajecten in een complexe omgeving en implementeren van VM in een organisatie.

Doelgroep

De training is bedoeld voor Value Engineers en Value Managers die zich verder willen verdiepen in het vakgebied en VM toe willen passen in complexe omgevingen en die VM verder willen implementeren in organisaties.

Startvoorwaarde voor deelname aan deze opleiding is een succesvol afgeronde VM2- opleiding.

Programma

Dag 1

Dag 2

Dag 3

9:00 Organisatiestrategie VM in eigen organisatie Caseprogrammeren VM- aanpak
KOFFIE KOFFIE KOFFIE
Organisatiecultuur Portfolio- en programmamanagement Tooling strategische FunctieAnalyse
LUNCH LUNCH LUNCH
De Waardeketen Integratie van VM in (complexe) ontwerpprocessen Design your own tool
THEE THEE THEE

Stroomlijnen van Waardecreatie processen

VM programma’s

Caseprogrammeren VM- aanpak Meer Strategische tooling Wrap-up
17:00 EINDE EINDE EINDE

Uw trainers

De opleiding wordt gegeven door de trainers Timme Hendriksen en Koen Schmitz.

Kosten en aanmelding

De Basisopleiding Value Management vindt alleen doorgang bij tenminste 5 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

Tijdens de opleiding wordt gestreefd naar zoveel mogelijk kruisbestuiving tussen deelnemers met verschillende achtergronden en organisaties. Om die reden zijn er maximaal 3 plekken beschikbaar per organisatie. Alleen in het geval er nog plekken beschikbaar zijn, worden meer deelnemers per organisatie geaccepteerd.

Partners

Close