DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.

Inhouse opleidingen

Inhouse opleidingen

Inhouse opleidingen

Steeds meer organisaties (her-)ontdekken de kracht van Value Management om te excelleren in hun markt.

In branches zoals proces- en maakindustrie is Value Management meestal beter bekend onder de naam VAVE, Value Analysis of Value Engineering. De toepassing zorgt voor het wegnemen van onnodige kosten en borgt een goede aansluiting bij de behoefte van de klant of gebruiker. Value Management is op alles toepasbaar (producten, processen en projecten) en in verschillende ontwikkelstadia te hanteren. Dat maakt Value Management een veelzijdig instrument dat iedere keer op maat kan worden toegepast al naar gelang de omvang van de uitdaging.

Deze 3-daagse inhouse variant van de basisopleiding is bedoeld voor organisaties die meer inzicht willen krijgen in wat Value Management is en wat de mogelijkheden zijn binnen hun organisatie.

De training
De inhouse VM1 training biedt de mogelijkheid om een case uit de eigen organisatie in te brengen. Dit vergroot het inzicht in de VM/VE toepassing in het werkveld van de organisatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor de eigen organisatie aanknopingspunten te vinden voor verdere implementatie van de methodologie.

We verkennen graag met u op welke wijze de training het beste aan kan sluiten bij uw specifieke organisatie.

De Basisopleiding Value Management is de eerste stap in het Europese certificeringstraject volgens de opleidingsnorm Value for Europe (European Governing Board). Na een succesvolle afronding krijgt de deelnemer een Bewijs van Deelname.

Certificering betekent voor de deelnemers een meer professioneel imago, toegang tot netwerken op dit gebied en betere kansen in projecten waarbij Value Management studies verplicht zijn.

Resultaat
Aan het einde van de opleiding hebben de deelnemers inzicht in Value Management en Value Engineering en wat het verschil is. Ze hebben het proces en specifieke tooling, zoals het FAST diagram en het Value profiel, zelf ervaren aan de hand van een case en begrijpen wat er voor nodig is om een Value studie te organiseren. Daarnaast hebben ze het inzicht in kansen die VM biedt voor hun organisatie en wat er nodig is om VM in de organisatie te verankeren.

Doelgroep
De training is bedoeld voor organisaties die willen weten wat VM voor hun kan betekenen en wat ervoor nodig is om VM te implementeren. Aanbevolen wordt om een heterogene groep samen te stellen, bijvoorbeeld lijnmanagers, teamleiders, project-, programma, en portfoliomanagers, engineers en technisch specialisten uit verschillende onderdelen van de organisatie. Dit komt de oefening met de case en het gesprek over implementatie van VM ten goede.

De opleiding heeft verder geen startvereisten.

Programma

Dag 1 Dag 2 Dag 3
9:00

Introductie

Het waardebegrip

CASE: Functie Analyse

Beoordelingsmethodieken

CASE: Beoordelen VM voorstellen

KOFFIE

KOFFIE

KOFFIE

Value Management/ Value Engineering/ Value Analysis overview

Geschiedenis

Value Management Stappenplan

Workshop facilitatie

Value Profile

CASE: Value Profile

 

Functie kosten allocatie

Selectie functies tbv ideegeneratie

CASE: Presentatie

Rapportage & Implementatie fase

Lessons learned

Timing & Toepassing

LUNCH LUNCH LUNCH

Voorbereidingsfase

Informatie fase

CASE: issue analyse

CASE: functie kosten allocatie

Creatieve fase

CASE: ideegeneratie op geselecteerde ideeen

Succes cases

Valkuilen en aanbevelingen

THEE

THEE

THEE

Kostenanalyse

Wat is een functie?

Functie Analyse

Evaluatie fase

Ontwikkelfase

CASE: evaluatie ideeen en de ontwikkeling van concepten

VM en andere methoden/technieken

Implementatie van VM in een organisatie

Certificering

Quiz

17:00 EINDE EINDE EINDE

Uw trainers

De opleiding wordt gegeven door de trainers Timme Hendriksen en/of Koen Schmitz.

ir. Timme Hendriksen CVS PVM TVM

Value FM

Timme

Timme Hendriksen heeft een master titel in Technische Bedrijfskunde (Universiteit Twente) en is Certified Value Specialist (CVS) en Professional in Value Management

(PVM). (PVM). Timme is een partner in Value FM, een Value Management adviesbureau. Hij heeft meer dan 100 Value Engineering studies geleid in verschillende branches.

Hij heeft de afgelopen 15 jaar het ProRail Value Management programma vormgegeven en geïmplementeerd. Timme coördineert binnen ProRail een pool van 33 Value Engineers.

ir. Koen Schmitz PVM TVM

Oaktree Engineering

Koen

Koen Schmitz heeft een master titel in de Civiele Techniek (Universiteit Twente) en is Professional in Value Management (PVM).  Sinds 2005 is hij actief als Value Engineer en Value Manager voor ProRail.

Koen is eigenaar van Oaktree Engineering, van waaruit hij adviseert op het gebied van Value Management. Hij heeft een geruime hoeveelheid Value Studies (be)geleid in diverse branches Daarnaast is hij werkzaam als Systems Engineer voor ProRail.

Bij DACE is Koen voorzitter van de Nationale CertificeringsRaad Value Management.

Koen is sinds 2008 actief als trainer op het gebied van Value Management, o.a. binnen DACE en ProRail.

Kosten en aanmelding

De kosten voor de inhouse Basisopleiding Value Management: op aanvraag.

Er wordt uitgegaan van de faciliteiten van de organisatie zelf. DACE kan op aanvraag een aanbieding doen voor een geschikte trainingslocatie.

Digitale studiematerialen worden beschikbaar gesteld.

U kunt uw organisatie aanmelden via info@dace.nl

Met vriendelijke groet,

DACE Special Interest Group Value Management 

Partners

Close