DACE verzorgt de opleiding van Cost Engineers en Value Engineers in Nederland en onderhoudt de contacten met EGB (European Governing Board – Value for Europe), SAVE International en ICEC, de International Cost Engineering Council.

Value Management

Value Management

Value Management

DACE verzorgt het gehele professionele groeipad voor Value Management voor diegenen die het willen toepassen en implementeren in hun organisatie. Dit groeipad is volledig volgens de certificeringrichtlijn Value for Europe (EGB) en gebaseerd op de Europese norm EN 12973: Value Management. Klik hier voor de flyer met daarin informatie over alle VM opleidingen! Zie hieronder voor meer informatie over hoe het groeipad eruit ziet.

Voor geïnteresseerden die meer inzicht willen krijgen in wat Value Management is en wat de mogelijkheden zijn binnen hun organisatie wordt de 3-daagse basisopleiding (VM1) aanbevolen.

 

Het DACE professioneel groeipad Value Management

 

 

Groeipad

 

Het DACE professioneel groeipad Value Management is als volgt:

  1. Start met de DACE basisopleiding Value Management (VM1). Er kan gekozen worden tussen de 3-daagse Awareness opleiding (voor het begrip; bewijs van deelname) of de 6-daagse Facilitator opleiding (voor het zelf toepassen; BASIS certificaat Value Management).
  2. De 3-daagse Advanced 1 course (VM2) borduurt voort op de basisopleiding (facilitatie van Value Management studies) en is tevens geënt op reflectie van opgedane ervaringen van de deelnemers. Voorwaarde voor deelname aan de VM2 zijn minimaal 3 zelfstandig begeleide Value studies.
  3. Na de VM2 kan de deelnemer de 3-daagse Advanced 2 course (VM3) volgen. De VM3 heeft een strategische focus en behandeld onder meer het opzetten van Value Management programma’s en de implementatie van Value Management in organisaties.
  4. Zodra de deelnemer alle opleidingen heeft voltooid, in totaal ongeveer 10 Value studies heeft voltooid en andere bewijs van zelfontwikkeling en kennisdeling kan deze na een interview door een jury het certificaat PVM (Professional in Value Management) behaald worden. Dit is de hoogste certificeringsgraad.
  5. Iedere 4 jaar vindt voor het PVM certificaat hercertificering plaats.
  6. Na het behalen van het PVM certificaat kan middels een Train The Trainer opleiding  (4 dagen) en het aantonen van opleidingservaring het certificaat TVM (Trainer in Value Management) behaald worden. Hiermee is de deelnemer bevoegd om de hiervoor genoemde opleidingen te geven. 

Partners

Close